Novinky CoD6

25.01.2010 14:31

Budúcnosť Call of Duty

Modern Warfare 2 vyšlo len pred pár mesiacmi, ale to nebráni vzniku špekulácií o budúcnosti značky Call of Duty.

Už nejaký ten čas vieme, že tento rok v novembri vyjde nová CoD hra od Treyarchu. Ten má na svedomí priemerné Call of Duty 3, World at War a výborný datadisk United Offensive pre pôvodnú hru, ktorú vytvorilo Treyarchom pohltené štúdio Grey Matter. Pri propagácii World at War sa Treyarch nechal počuť, že druhá svetová hra je stále in a aj ďalšie hry budú zasadené do tohto obdobia. Dnes to však už neplatí. Drobné útržky informácií, ktoré sa postupne objavujú, napovedajú, že na jeseň tohto roku sa zúčastníme bojov vo Vietname.

Aby toho nebolo málo, tak sa v novembri objavila informácia o novom štúdiu, ktoré sa zapojilo do produkcie Call of Duty hier. Pôvodne sa očakávalo, že toto štúdio by mohlo robiť na MMO Call of Duty, po ktorom Activision tak túži, ale posledné zvesti hovoria o niečom inom. Podľa tajuplného zdroja serveru VG247 by tým novým štúdiom malo byť novovzniknuté Sledgehammer Games. Jeho zakladatelia nie sú nikým iným ako vývojármi úspešného Dead Space a nemali by robiť na inej hre ako na samotnom Modern Warfare 3. To by znamenalo, že Infinity Ward sa pustí do úplne nového projektu a tým by mala byť tá nová dojná krava Activision - MMO Call of Duty, kde bude môcť nenažraný vydavateľ účtovať hráčovi každú sekundu hrania.

Predbežný release list vyzerá asi takto:

  • Call of Duty: Vietnam (Treyarch) - november 2010
  • Call of Duty: Modern Warfare 3 (Sledgehammer Games) - 2011
  • Call of Duty: Massively multiplayer online (Infinity Ward) - 2012

I keď je tento zoznam postavený na špekuláciách, vyzerá celkom realisticky. Otázne je len to, či hráči nebudú unavení z každoročného volania služby. Taktiež sa nedá očakávať, že by Treyarch a Sledgehammer (prípadne iný vývojári) prišli s nejakým novým konceptom alebo dokonca s vlastným enginom. Pritom obe veci by potrebovali veľkú dávku inovácie.

Možno Infinity Ward si pre nás pripraví nejaké to prekvapenie, či to už bude alebo nebude MMO hra, na tom nezáleží. Každopádne predstava súbojov desiatok ba možno až stoviek hráčov na obrovských mapách je úžasná.